eerste week en weekend

We genieten erg. Van het zonnige weer wordt je gewoon heel vrolijk en loom, al zijn we allemaal wel verkouden geraakt (airco in vliegtuig?). Harold heeft een kanjer van een voorhoofdholteontsteking maar slaat zich er goed doorheen (met de hulp van paracetamol).
s ochtends kan het nog behoorlijk fris zijn (ehh 17 graden ongeveer volgens het nieuws), maar smiddags wordt het fiks warm. In het huis is het dan heerlijk koel (al staat de thermometer daar dan op 23 graden, t zal buiten dus wel flink warm zijn). Veel drinken en ijsjes dus.
 
Vandaag heerlijke dag gehad met kindjes op het Moomba water festival in de stad. Met de tram (om de hoek) heen en terug en verder veel kijken, hartstikke leuk. Waterskiwedstrijd, kermis en heel veel mensen. De skiline is ook erg mooi, oud en nieuw (wolkenkrabbers) door elkaar en veel moderne mooie archtectuur.
Je kan hier op iedere straathoek eten, en lekker meestal ook. Vandaag hebben we tussen de middag Libanees gegeten in een tent vol gesluierde vrouwen: heerlijk. En savonds, toen we moe terugkwamen van het festival italiaans om de hoek. een goeie Italiaan zo blijkt. Smullen dus. We moeten nog wel een goede bakker zien te vinden want de bakker in onze straat heeft ronduit vies brood (en dito gebakjes).
 
De universiteit is op zichzelf niet ver weg, maar wel aan de andere kant van de rivier en dus hebben we hetzelfde probleem als  in Nijmegen met de Waal: files, files, files - ook voor de tram - en dan gaat het verkeer ook nog eens dwars door de stadscentrum (merkwaardig). Dus ik ben minstens een uur onderweg. Wel leuk overigens, met wat overstappen, koffie halen, winkeltje bekijken en rondkijken, maar dichtbij is het niet. Fiets zal niet sneller zijn want t is 20 km. Ga toch eens kijken of t wat is- kan de hele weg afleggen door parken. Er was vrijdag niemand, behalve de assistent van Elisabeth, want er is een lang weekend hier. Maar dat was wel zo prettig om de weg ernaartoe te verkennen. Ik heb daar een pc (traag) en een kamer (zonder raam).
 
We begrijpen overigens niks van de manier waarop ze het verkeer hier regelen, (groene golf, nooit van gehoord, iedereen moet wachten voor mensen die rechts af moeten slaan, heel typisch. maar goed, men heeft waarschijnlijk meer geduld dan wij gewoonlijk. het verkeer hier is dus best afzien (vooral als je in een niet airconditioned auto zit die zo oud is dat je zijn uitlaatgassen ook ruikt) en het openbaar vervoer gaat al even traag. De kinderen vinden de tram een belevenis. Je kan ook precies zien in welke wijk je zit: vlakbij het centrum is een italiaanse wijk, in het centrum zijn heeeeeel veel (70%) chinezen, koreanen, japanners, na het centrum indiers, bij ons van alles en nog wat.
 
Kleuterschool van Sasha ziet er leuk uit. We (sasha & marloes) zijn even gaan kennismaken, ons eerste ritje op de fiets. Zijn fietshelm is een krokodil, dus die heeft hij graag op. Heel ruim oud schooltje met een grote tuin met ... een ridderkasteel!!.. en allerlei klimtuig (wat bij ons niet meer door de veiligheidskeuring zou komen) onder heerlijk grote bomen. Leuke juffen en beetje zoals bij ons: binnenkomen, spullen in vakje - insmeren met zonblok - spelen, kring, zingen, snack, en dan naar buiten (met hoed). Geen schooluniformen nog op de kleuterschool, voor de rest zie je alle kinderen en pubers hier dus in schooljurkjes en pakjes. Sasha begint dinsdag en telt de nachtjes slapen af. Niet Nederlands kunnen praten ziet ie wel tegenop. Voor Jonathan kunnen we waarschijnlijk geen plek vinden: alles wat we rondgebeld hebben zat vol en wachtlijsten.
De jongens trekken wel heel erg leuk met elkaar op, veel meer dan thuis. Ze zijn de hele dag samen aan het spelen. Op hun kamer, in de tuin, aan de keukentafel, in de woonkamer, op de gang, ze hebben het erg naar hun zin. We hebben t zowiezo erg gezellig hier met zn 4-en. Tot zover maar weer!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer