laatste maand!

Hey, how are you going?

Laatste maand hier. Tussendoor voor mij Harold, doordeweeks business as usual. Naar school en rond fietsen, knutselen, koken, zwemmen, speeltuinen, soms strand, voetballen, etc.. En nu dus ook voetballen kijken om 4.45 in de ochtend, how's that! Maar wel met de kids dus, en ze vinden het geweldig, voor de rust beginnen ze binnen al te voetballen, en dat gaat ze goed af. Ik heb hier trouwens een paar maanden terug al een jack gekocht met Netherlands, Holland 1974 erop, en sommige voormalig Europeanen snappen het. Verder doen we tussendoor wat dingen, als in het weekend naar the Collingwood Convent, een oud klooster met kunstenaars, bakkerij, cafe, restaurantje (vegatarisch, geen prijzen maar betaal maar wat je het waard vindt, how hippie is that?), en afgelopen weekend rondgetoerd met een huurauto op vaderdag (ontbijtje!) over de Mornington Peninsula, da's dus de andere kant van het schiereiland dan waar we een paar weken terug waren. Tja, ook mooie stranden dus. Het zou in de zomer jetset zijn, nu is het nagenoeg uitgestorven, en da's eigenlijk best grappig. Geen toeristen, en bijna alles is dicht behalve dat wat op lokale clientele draait. Gegeten in een hotel (da's een restaurant/kroeg) met geweldige kunst ihkv een kunstprijs. Tis allemaal wel weer een paar uurtjes rijden, je hebt het dan gezien, maar voor het strand en zo hadden we ook in de stad kunnen blijven. Het gekke is trouwens dat het allemaal weer heel bijzondere ecosystemen betreft met een gigantische rijkdom aan planten daar, voor Aborigines een ware supermarkt. Maar op het eerste gezicht ziet het er uit als nagenoeg ieder ander bos dat je hier ziet. Tja, als je er van moet eten ziet het er heel anders voor je uit denk ik en ben je blij dat je weer een ander besje ziet. Saillant detail trouwens voor de niet-Aborigine: In dit soort rijke gebieden qua flora en fauna zijn/waren de Aborigines een half tot 4 uur op een dag kwijt aan jagen en verzamelen. De rest van de dag besteden ze dus doodleuk aan muziek, dansen, kunst, niks doen, etc.. Tis maar dat je het weet. De verdere verhalen zal ik je besparen, het is een complex verhaal.

Gisteren heeft Rosanne opgepast smiddags, kon ik weer een middagje weg. Heb eigenlijk gewoon hier in de buurt de hoofdstraat afgelopen en nabijgelegen hoofdstraat terug. Kon nu de winkeltjes in wat met kinderen niet lang gaat, platenzaken, kuns

Daarvoor nog bezoekjes van Simon en Anne-Marie en kinderen, de eigenaren van ons vorige huis, en met Luke en Sarah, hier opgedane vrienden, naar het aquarium geweest hier, wat trouwens heel gaaf was, vooral omdat de helft van die vissen ook voor de zuidkust van Australi? schijnt te zwemmen. Ook leuk: zijn echte vrienden geworden.

Maar nu iets nieuws, een change of plan: we gaan toch naar Kakadu in the top end, het Northern Territory, waar de indigenous people tenminste nog een aanzienlijk deel van de bevolking uitmaken. Toch maar ff wat tropen en heet weer meepakken en wellicht ff iets anders. Bovendien zien we ons niet zo gauw meer terug komen in deze streken, dus moeten we het nu maar doen. 4x4 huren, tent en de mikmak en crossen maar en  campen tussen de krokodillen. We gaan vrijdag, overmorgen.

Verders..... met Marloes gaat het qua werk goed. Revisies, praatjes houden voor de lokale goegemeente, gaat allemaal wel goed geloof ik. Ik heb contact gelegd met wat mensen bij de lokale high secure forensic hospital, de lokale TBS, om op werkbezoek te gaan. Moet nog een datum geprikt, maar meer volgt, een langzame overgang naar het reguliere bestaan.

Hou het nu kort, want het wordt 11 uur. Zit in Joe's Garage, om de hoek, met de laptop. Op de straat op de hoek staat een jazzband akoestisch hardbop te swingen, 4 alto's staan ervoor te swingen op het trottoir en niemand kijkt er vreemd van op, de barman die me wel kent ondertussen vult met een knikje mijn Cooper's pale ale bij, het is woensdagavond, en het leeft hier op zijn onbezorgde manier zoals ieder dag van de week, maar ik zeg: cheers for now!

Harold

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer