puf puf het is toch wel erg heet

De hittegold houdt aan, blijkbaar breken we records hier. De laatste nachten koelde het ook niet meer echt af, zeker in huis niet. Op de kinderkamer staat een electrische thermometer en de kinderen gingen slapen bij 29 graden en toen ze wakker werden was het 27 graden. De nacht ervoor was het al niet veel anders en Jonathan kan er maar moelijk van slapen en spookf flink rond - ik dus ook dientengevolge.

Woensdag is Harold met de kinderne naar Sandrigam geweest - met de auto en Jonathan heeft gespuug (hitte) onderweg. Het leed was geleden zodra ze de zee en het strand zagen. Er was ook nog een piratenschip en rotsen dus ze hebben het er prima naar de zin gehad.

Donderdag ben ik naar het werk gefietst. Ik deed er (met een stop om een fietskaart te kopen) dik anderhalf uur over. Toen was het sochtends nog wel goed te doen wat betreft temperatuur. Op het werk merk je niks van de hittegolf vanwege de airco - alleen als je gaat lunchen of zo. De fietstocht was wel leuk, je krijgt op de fiets toch een goede indruk van de verschillende wijken. Het is wel een gezellige stad, met overal terrasjes en winkeltjes. Alleen dat verkeer is een ramp. Het gekke is dat zodra je een zijstraat inslaat het ineens heel rustig is, maar de straten naar boven en naar beneden zijn allemaal aders vol verkeer. Er zijn wel goede fietspaden, maar ze staan niet altijd aangegeven en het is dan wel een gezoek om de weg weer te vinden. fietsen duurt voornamelijk lang omdat je de helft van de tijd staat te wachten om over te steken. Er zijn ook heeel rustige buurten trouwens.  En heel veel parkenen parkjes en die ruiken meestal lekker naar Eucalyptus bomen. Om de 500 /1000 meter vind je wel een speeltuin. De meeste zo ongeveer als die bij ons in de straat (zie foto's), maar ze zijn allemaal net wat anders. s middags was het 39 graden, dus voor zover mogelijk heb ik de trein genomen en het laatste stuk gefietst. Daar deed ik ook een uur over ongeveer en het was wel afzien, heeeet en ietsje bergop. Wel klein zwembadje (overvol) ontdekt. Op he werk heb ik een aantal projectmedewerkers ontmoet, leuke lui allemaal, en een uurtje bijgewoond van het college van Elisabeth waar ik straks twee gastcolleges geef. Leuke studenten, de meeste hebben al een opleiding en werkervaring als HRM-er. Colleges zijn veel interactiever.

Harold was donderdag met Jonathan gaan rijden om kaartjes te kopen voor een concert en was verdwaald (ik had het stratenboek uit de auto gehaald om mijn fietstocht te verkennen...), gelukkig net op tijd voor sasha op te halen van de kleuterschool. Hij had het weer prima gehad, al bakt hij nog helemaal niks van het engels. s middags was het zo heet dat ze binnen zijn gebleven (Jonathan moest ook slapen). Ik trof dus 3 oververhitte, wat gefrustreerde mannen toen ik thuis kwam. Ik heb de zandbak maar omgekiepeld en de jongens laten spatteren in de tuin terwijl Harold ging koken. Vrijdag zou het nog heter worden dus hebben we besloten te vluchtten naar het museum.

En dat was leuk! Heerlijke dag gehad met zn 4-en. Museum heeft een vleugel met Aboriginal kunst, cultuur en een tuin met uitleg van planten waar aboriginals van leefden en interactieve psychologie afdeling,  en verder veel opgezette dieren en skeletten, heel leuk gemaakt allemaal: Dinosaurussen!!! kangaroos, walvissen, insekten, van alles. Ze hebben er ook een kindervleugel waar het thema dinosaurussen net afgebroken werd, maar er was nog van alles dus Sasha ging uit zijn dak. We waren niet de enige familie die het museum in gevlucht waren (er blijken nogal wat families een abonnement te hebben) en we hebben er ook een leuke vrouw ontmoet. Nieuw-Zeelandse met Nederlandse ouders. De kinderen vonden elkaar erg leuk. We hebben na de pasen met elkaar afgesproken. Ze had ook erg goede tips voor fietsen, fietsaccessoires en parken bij ons in de buurt.

Jonathan vond de 3D zaal geweldig. Kreeg je enorme bril op en dan liep je een donkere zaal in waar jouw bewegingen werden omgezet in 3D vormige ruimtevormen van licht. Heel leuk, Jonathan ging uit zijn bol.

De hele week blijft het boven de 30, pas zaterdag zakt de temperatuur naar 20 graden, dus als ien komt is het een stuk koeler!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer